Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositori.uma.ac.id/handle/123456789/15367
Title: Pengaruh Struktur Kepemilikan Dan Corporate Social Responsibility (CSR) Terhadap Kinerja Keuangan Pada Perusahaan Makanan Dan Minuman Yang Terdaftar Di Bursa Efek Indonesia
Other Titles: The Effect of Ownership Structure and Corporate Social Responsibility (CSR) on Financial Performance in Food and Beverage Companies Listed on the Indonesia Stock Exchange
Authors: Ndruru, Firdayanti
metadata.dc.contributor.advisor: Siregar, Ali Usman
Keywords: struktur kepemilikan;corporate social responsibility (csr) dan kinerja keuangan;ownership structure;corporate social responsibility (csr) and financial performance
Issue Date: 14-Jan-2021
Publisher: Universitas Medan Area
Series/Report no.: NPM;168330005
Abstract: Corporate Social Responsibility (CSR) terhadap kinerja keuangan pada perusahaan makanan dan minuman yang terdaftar di Bursa Efek Indonesia. Data dari penelitian ini diperoleh dari laporan keuangan perusahaan makan dan minuman yang diambil dari www.idx.co.id Jenis penelitian ini adalah dengan menggunakan pendekatan asosiatif. Jenis data yang digunakan dalam peneltian ini adalah data kuantitatif dan sumber data yang digunakan dalam penelitian ini adalah data sekunder. Populasi dalam penelitian ini adalah seluruh perusahaan makanan dan minuman yang terdafar dalam Bursa Efek Indonesia sebanyak 51 perusahaan. Sampel dalam penelitian ini adalah 19 perusahaan makanan dan minuman yang terdaftar dalam Bursa Efek Indonesia. Teknik analisis data yang digunakan dalam peneltian ini adalah analisis regresi linear berganda dengan mengunakan SPSS XXVI. Hasil penelitian ini menunjukkan bahwa variabel (X1) struktur kepemilikan terhadap kinerja keuangan berpengaruh positif tetapi tidak signifikan. Variabel (X2) Corparate Social Responsibility (CSR) terhadap kinerja keuangan berpengaruh pisitif dan signifikan. This study aims to determine the effect of ownership structure and Corporate Social Responsibility (CSR) on financial performance in food and beverage companies listed on the Indonesia Stock Exchange. The data from this study were obtained from the financial statements of food and beverage companies which were taken from www.idx.co.id. This type of research is to use an associative approach. The type of data used in this research is quantitative data and the source of the data used in this research is secondary data. The population in this study were all food and beverage companies listed on the Indonesia Stock Exchange as many as 51 companies. The sample in this study were 19 food and beverage companies listed on the Indonesia Stock Exchange. The data analysis technique used in this research is multiple linear regression analysis using SPSS XXVI. The results of this study indicate that the variable (X1) ownership structure on financial performance has a positive but insignificant effect. Variable (X2) Corparate Social Responsibility (CSR) on financial performance has a positive and significant effect.
Description: 79 Halaman
URI: http://repository.uma.ac.id/handle/123456789/15367
Appears in Collections:SP - Accountancy

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
168330005 - Firdayanti Ndruru - Chapter IV.pdf
  Restricted Access
Chapter IV665.33 kBAdobe PDFView/Open Request a copy
168330005 - Firdayanti Ndruru - Fulltext.pdfCover, Abstract, Chapter I, II, III, V, Bibliography1.6 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.