Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositori.uma.ac.id/handle/123456789/15310
Title: Pengolahan Tandan Buah Segar (TBS) Menjadi Crude Palm Oil (CPO) dan Palm Kernel di Pabrik Kelapa Sawit PT. Perkebunan Nusantara II Pagar Merbau
Other Titles: Processing of Fresh Fruit Bunches (FFB) into Crude Palm Oil (CPO) and Palm Kernel at PT. Nusantara II Plantation, Merbau Fence
Authors: Mariadi, Denny Fachri
metadata.dc.contributor.advisor: Idris, Muhammad
Keywords: tbs;tandan buah segar;crude palm oil;cpo;ptpn ii;pagar merbau
Issue Date: 10-Aug-2019
Publisher: Universitas Medan Area
Series/Report no.: NPM;168130016
Abstract: Kemajuan ilmu pengetahuan dan teknologi akan semakin pesat jika diimbangi dengan berbagai penemuan dan inovasi dibidang teknologi yang kemudian diterapkan dalam dunia industri. Kegiatan riset teknologi mandiri merupakan tuntutan ditengah ketatnya persaingan global. Negara dengan inovasi rendah akan semakin bergantung pada negara yang memiliki inovasi tinggi dalam bidang Ilmu Pengetahuan dan Teknologi (IPTEK) seiring dengan terus meningkatnya kesadaran terhadap Hak Atas Kekayaan Intelektual (HAKI). Oleh karena itu, pengernbangan teknologi akhirnya meningkatkan kualitas dan daya saing suatu negara. Salah satu upaya yang dilakukan adalah dengan mempersiapkan sumber daya manusia (SDM) yang siap pakai dan terampil sehingga dapat bersaing dengan SDM dari negara asing. The progress of science and technology will be more rapid if balanced with various inventions and innovations in the field of technology that then applied in the industrial world. Independent technology research activities is a demand in the midst of intense global competition. Country with innovation low will increasingly depend on countries that have high innovation in in the field of Science and Technology (IPTEK) in line with increasing awareness of Intellectual Property Rights (IPR). By Therefore, technological developments ultimately improve quality and power competitiveness of a country. One of the efforts made is by prepare human resources (HR) that are ready to use and skilled so that they can compete with human resources from foreign countries.
Description: 59 Halaman
URI: http://repository.uma.ac.id/handle/123456789/15310
Appears in Collections:Laporan Kerja Praktik (LKP)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
LKP - Denny Fachri - Pengolahan Tandan Buah Segar.pdfDenny Fachri LKP7.05 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.