Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositori.uma.ac.id/handle/123456789/11451
Title: Pengaruh Air Rebusan Terhadap Kualitas Ikan Gembung Rebus (Restrelinger sp)
Authors: Nugraha, Muhammad Yusri Dadan
metadata.dc.contributor.advisor: Riyanto
Mutia, Hanifah
Keywords: mackerel;rastelliger sp;boilling water;bacterial
Issue Date: 8-Oct-2019
Publisher: Universitas Medan Area
Series/Report no.: NPM;138700008
Abstract: Bacterial tests have been carried out on boiled water for boiled mackerel (Rastelliger sp) whose water usage is not replaced and is used continuously in several stages, with the aim to determine the effect on the quality of fish production. and see the effect on meat tectrus, gill color, and aromas. This study used descriptive qualitative method. Na is used to count the number of bacteria, the number of colonies in water before boiling and after boiling, mackerel as well as a source of nutrition for breeding grounds for bacteria so that it has a negative impact on the quality of production.
Description: Telah dilakukan uji bakteri pada air rebusan ikan kembung rebus (Rastelliger sp) yang penggunaan airnya tidak diganti dan digunakan secara terus menerus dalam beberap tahapan, dengan tujuan untuk mengetahui pengaruh terhadap kualitas ikan yang produksi. dan melihat pengaruh terhadap tektrus daging, warna insang, dan aroma yang ditimbulkan. penelitian ini menggunakan metode deskriptif kualitatif. Na digunakan untuk menghitung jumlah bakteri, jumlah koloni pada air sebelum perebusan dan sesudah perebusan, ikan kembung juga sebagai sumber nutrisi untuk tempat perkembangbiakan bakteri sehingga berdampak negatif pada kualitas produksi.
URI: https://repositori.uma.ac.id/handle/123456789/11451
Appears in Collections:SP - Biology

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
138700008 - M. Yusri Dadan Nugraha - Fulltext.pdfCover, Abstract, Chapter I, II, III, Biblioghraphy2.06 MBAdobe PDFView/Open
138700008 - M. Yusri Dadan Nugraha - Chapter IV.pdf
  Restricted Access
Chapter IV1.11 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.