Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.uma.ac.id/handle/123456789/9409
Title: Uji Kandungan Boraks pada Makanan Berbahan Dasar Daging dengan Menggunakan Ekstrak Kunyit dan Ekstrak Bawang Merah yang di Jajakan di Sekolah Dasar di Kecamatan Percut Sei Tuan
Authors: Larasati, Putri
Advisor: Karim, Abdul
Fauziah, Ida
Keywords: boraks;ekstrak kunyit;ekstrak bawang merah;borax;tumeric extract;onion extract
Issue Date: 7-Jun-2018
Publisher: Universitas Medan Area
Abstract: The research was conducted to investigate the existence of borax in food product which were made from meat. The research were carried descriptively by collecting 60 samples consists of 20 meatball samples, 20 sausage samples and 20 nugget samples from food seller in 20 elementary school in Percut Sei Tuan. The result showed that none of samples contained borax.
Description: Penelitian ini bertujuan untuk mengetahui ada tidaknya kandungan boraks pada makanan berbahan dasar daging yang dijajakan di sekolah dasar di kecamatan Percut Sei Tuan. Metode penelitian ini menggunakan ekstrak kunyit dan ekstrak bawang merah. Hasil penelitian membuktikan bahwa 60 sample makanan berbahan dasar daging yang terdiri dari 20 sampel bakso, 20 sampel sosis, dan 20 sampel nugget yang berasal dari 20 sekolah dasar di Kecamatan Percut Sei Tuan menunjukkan tidak adanya kandungan boraks.
URI: http://repository.uma.ac.id/handle/123456789/9409
Appears in Collections:SP - Biology

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Putri Larasati - fulltext.pdfFulltext3.05 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.