Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.uma.ac.id/handle/123456789/9232
Title: Analisa Mekanis Pencacah Daun Gambir Kapasitas 0,5 Kg/menit
Authors: Perangin-Angin, Fajar Doni
Advisor: Umroh, Bobby
Mahadi, Batu
Keywords: daya;putaran;kapasitas;power;round and capacity
Issue Date: Feb-2018
Publisher: Universitas Medan Area
Abstract: Increasing the production of processed products from natural materials for the needs of the community requires technological development, which will encourage each traditional industry to develop its business, In processing gambir leaf processing into various forms is not easy of course used tools for processing the leaf is where The processor has various levels. The process of enumeration is necessary for the process of extortion in going well. The enumeration system uses two blades with the efficiency of this gambir. 84 %, has a capacity of enumeration 0.5 Kg/ min and use electric motor power equal to 357,13 (watt) with round 227,27 rpm.
Description: Peningkatan hasil produksi dari hasil olahan bahan-bahan alam untuk kebutuhan masyarakat membutuhkan perkembangan teknologi, dimana hal ini akan mendorong kepada setiap industri tradisional untuk mengembangkan usahanya. Dalam proses pengolahan daun gambir menjadi berbagai bentuk tersebut tidaklah mudah tentunya digunakan alat untuk pengolah daun tersebut yang dimana pengolah tersebut memiliki berbagai tingkatan. Proses pencacahan sangat diperlukan agar proses pemerasan dalam berlangsung dengan baik. Sistim pencacahan menggunakan dua mata pisau dengan efisiensi alat pencacah daun gambir ini. Sebesar 84 %, mempunyai kapasitas pencacahan 0,5 Kg/menit dan menggunakan daya motor listrik sebesar 357,13 (watt) dengan putaran 227,27 rpm.
URI: http://repository.uma.ac.id/handle/123456789/9232
Appears in Collections:SP - Mechanical Engineering

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Fajar Doni Perangin-Angin - Fulltext.pdfFulltext1.49 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.